توجه داشته باشید

شما میتوانید در صورت وجود مشکل خارج از تایم کاری مجموعه در پایین صفحه در قسمت ارسال دیدگاه مشکل خود را بیان کنید تا در اسرع وقت کارشناسان ما به آن رسیدگی کرده و در همان قسمت به شما راه حل رفع مشکل لپ تاپ را بیان کنند و در صورت امکان ، مشکل لپ تاپ شما را از راه دور برطرف کنند .

CPU چیست ؟؟؟

CPU چیست ؟؟؟

یکی دیگر از اجزای اصلی کامپیوتر  ، چه PC و چه لپ تاپ ، تحت عنوان CPU نامگذاری شده است . CPU مخفف واژه Central Procesing Unite ، به معنای واحد پردازش مرکزی است و همانطور که از نامش پیداست ، این قطعه موظف به پردازش تمامی قسمت های کامپیوتر می باشد و تمامی اطلاعات را مورد پردازش قرار می دهد .

یکی از مهم ترین نکاتی که باید به هنگام خرید سیستم های کامپیوتری مختلف بدان توجه داشت ، نوع و میزان کشش CPU است ؛ چرا که از CPU به عنوان مغز کامپیوتر یاد می شود . با توجه به این که CPU تنها واحد پردازشی رایانه نمی باشد اما به جرات می توان گفت که مهم ترین آن هاست و از ارزش بسیار بالایی در سیستم برخوردار است . می توان گفت که CPU تقریبا تمامی دستورات داده شده توسط سخت افزار و نرم افزار سیستم را دریافت کرده و آن ها را توسط عملگر های منطقی ، محاسبات ریاضی و انواع مقایسه ها مورد پردازش قرار می دهد .

این قطعه ی مربع شکل ، معمولا روی برد تمامی دستگاه های گوشی ، موبایل ، تبلت ، لپ تاپ ، تلویزیون و رایانه های رومیزی وجود دارد . CPU معمولا با دیگر سخت افزار ها به تعامل پرداخته و امورات متفاوت آن ها را برنامه ریزی می کند و پس از پردازش فعالیت دیگر سخت افزار ها ، برای آن ها برنامه ریزی کرده و وظایف خود را به بهترین شکل اداره می کند .

آنچه باید درباره CPU بدانید

به عنوان مثال : RAM دستور العمل خود را به وسیله ی اعداد صفر و یک ، به CPU ارسال می کند و CPU این اعداد را به مرحله ی دیگر فرستاده و به زبانی دیگر تبدیل می کند و پس از انجام این فرآیند ، به صورت دقیق این فعالیت را به اجرا در می آورد . در حقیقت هر دستور ، بخش کوچکی از یک عملیات است و این دستورات در قسمتی دیگری به نام PC یا Program Counter ارسال می شوند . این قسمت وظیفه ی حفظ ترتیب و وضعیت دستوراتی را بر عهده دارد که به پردازنده ارسال شده و مشکل آدرس دهی را برطرف می کند . پس از این مرحله ، اطلاعات به مرحله ی دیگر به نام IR یا Instruction Register ارسال می شوند ، در این قسمت اعداد از حالت کد خارج شده ، کد گشایی می شود ؛ واحدی به نام Assembler ، کد ها را پس از رمز گشایی به این زبان تغییر داده و پس از آن واحدی دیگر این کد ها را به کد های OP تبدیل می کند و در مرحله ی آخر CPU یک دستور باینری را دریافت میکند و طبق آدرس دهی آن را پردازش می کند ؛ در حین انجام این عمل ، اگر کد دیگری مورد نیاز باشد قسمت PC آن کد را در اختیار CPU قرار می دهد تا مشکل برطرف شود و یا اینکه CPU دستورات را در داخل خود ذخیره می کند تا در زمان دیگری به سراغ آن ها رفته و به تکمیل آنان بپردازد . در ادامه مطلب CPU چیست ، به شرح مثالی جامع تر به منظور سهولت در فهم و آشنایی با این قطعه خواهیم پرداخت .

CPU

یکی از بارزترین مثال هایی که می توان به CPU تشبیه کرد ، مغز انسان است . یک انسان بدون داشتن دست ، پا و اندام های دیگر می تواند به زندگی ادامه دهد اما بدون داشتن مغز هرگز نمی تواند ببیند ، بشنود ، تحلیل و بررسی کند و در نهایت به مرگ وی منتهی می شود . CPU نیز بدین شکل است ؛ در واقع مغز رایانه ی شما محسوب شده و تمام تحلیل و بررسی ها ، پردازش های سخت افزاری و نرم افزاری دیگر قسمت ها در این چیپ صورت می گیرد . بدون این قطعه نه تنها دستگاه شما روشن نمی شود ، بلکه کارایی خود را نیز از دست می دهد و دیگر قادر به استفاده از آن نیستید . به همین علت حضور CPU در دستگاه بسیار حیاتی است .

تمامی پردازنده ها دارای سه شاخصه ی مهم هستند که  تاثیر بسزایی در توانایی انجام سایر امورات مربوطه دارد . در حقیقت ارزش CPU بر اساس این شاخصه ها تعیین می شود . این سه شاخصه هسته های پردازشگر ، حافظه ی Cache و سرعت عملکرد پردازشگر می باشد که در ادامه مطلب CPU چیست ، درمورد  هر یک از آن ها مطالبی را ارائه می دهیم .

حافظه Cache CPU

حافظه Cache CPU

یکی از شاخصه های مهم CPU ، حافظه ی کش Cache می باشد . این حافظه ، از سه لایه تشکیل شده است که به ترتیب لایه ی L1 ، L2 و لایه ی L3 قرار گرفته اند . لایه ی L1 سرعت بیشتر و حافظه ی کمتر نسبت به لایه ی L2 داشته و لایه ی L2 سرعت بیشتر و حافظه ی کمتر نسبت به لایه ی L3 دارد . در اصل لایه ی L1 ، بیشترین سرعت و لایه ی L3 بیشترین حافظه را در بین سه لایه دارد . این حافظه معمولا دارای چندین مگابایت فضای ذخیره سازی اطلاعات بوده و یکی از عمده ترین دلایل افزایش قیمت CPU ، بیشتر بودن حافظه ی کش آن می باشد . بدیهی است که هرچه حافظه ی کش یک CPU بیشتر باشد ، هزینه ی آن نیز بیشتر است و علاوه بر آن ، تاثیر مستقیمی بر روی سرعت عملکرد CPU دارد . اطلاعاتی که در کش ذخیره می شود ، در این حافظه (Cache) باقی می ماند . در واقع Cache ، وظیفه ی حفظ داده ها را بر عهده دارد . پردازنده برای بدست آوردن داده ، ابتدا حافظه ی کش را چک کرده و پس از عدم دریافت اطلاعات ، به سراغ دیگر حافظه ها از جمله رم می پردازد .

سرعت عملکرد پردازش

سرعت عملکرد پردازش

سرعت عملکرد پردازش ، یکی از مهم ترین شاخصه هایی است که به هنگام تهیه یک CPU ، باید به آن توجه کرد . در حقیقت سرعت پردازنده (CPU) تعداد فعالیت هایی است که یک هسته می تواند در طول یک ثانیه انجام دهد که بر حسب هرتز صورت می گیرد . هرچه سرعت عملکرد پردازنده بیشتر باشد ، مسلما سرعت انجام کار نیز افزایش می یابد و در نتیجه شما احساس رضایت بیشتری نسبت به نوع عملکرد CPU دستگاه خود خواهید داشت . توجه داشته باشید که این شاخصه نیز ارتباط مستقیمی با قیمت CPU دارد ؛ یعنی هرچه CPU سرعت عملکرد بیشتری داشته باشد ، شما باید هزینه ی بیشتری برای دریافت CPU متحمل شوید .

بیشتر بدانید : بایوس چیست ؟؟

Processor cores

هسته های پردازشگر

سومین مورد از شاخصه های مهم در CPU ، هسته های پردازشگر می باشد . این هسته ها هرکدام به طور مستقل عملیات پردازش را انجام می دهند . امروزه هسته های CPU ؛ به صورت دو ، چهار ،  هشت و یا حتی شانزده هسته ای در بازار یافت می شوند . وجود هسته های بیشتر در CPU این امکان را به استفاده کننده می دهد که طبق یک روش عملکرد موازی ، دستورات داده شده را سریع تر پردازش کند . افزایش هسته ، همیشه دال بر افزایش سرعت پردازش هسته نمی باشد چراکه هنوز هم چیپ هایی هستند که از تعداد هسته ی بالایی برخوردارند اما از روش عملکرد پردازش موازی استفاده نمی کنند ؛ البته با پیشرفت تکنولوژی این هسته ها می توانند درون خود به دو هسته ی مجازی تبدیل شوند و این عمل را با یک هسته ی مجازی انجام دهند که می تواند بهترین عمل و بهترین عملکرد باشد .

نکته

در نظر داشته باشید که نوع مادربرد در بکارگیری  CPU بسیار اهمیت دارد . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مادربرد می توانید به مقاله ی مادربرد چیست مراجعه کنید .

انواع CPU از گذشته تا کنون

انواع CPU از گذشته تا کنون

شرکت اینتل یکی از پر قدرت ترین شرکت های موجود در زمینه ی ساخت انواع چیپ ، به خصوص چیپ های GPU و CPU می باشد . چیپ های CPU اینتل ، از گذشته تا کنون انواع متفاوتی داشتند که در ادامه ی مطلب CPU چیست ، به ارائه آن ها خواهیم پرداخت .

انواع چیپ اینتل

_ core 2 solo

_ core 2 Due

_ core 2 quad

_ core i 3

_ core i 5

_ core i 7

انواع چیپ اینتل

پس از این شرکت ، شرکت AMD دومین مجموعه است که چیپ های خوبی را تولید و به بازار عرضه می کند اما توجه داشته باشید که کیفیت این چیپ ها در مقایسه با چیپ های اینتل ضعیف است . .به عبارت دیگر ، اگر می خواهید یک سیستم معمولی داشته باشید ، می توانید از این دسته چیپ ها استفاده کنید .

در رتبه های بعدی شرکت های IBM و Nvidia قرار گرفته اند که به مراتب کیفیت چیپ هایشان از دو شرکت بالایی پایین تر است .

برای مطالعه ی بیشتر راجع به شرکت های سازنده ی انواع چیپ به لینک شرکت های تولید کننده ی چیپ مراجعه کنید .

اعضای مجموعه آرسده در تلاش است تا برای مطالب جامع در زمینه CPU چیست ، به رفع مشکلات شما بپردازد . امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد و نهایت استفاده را برده باشید .

بهتر است مقالات ما را مطالعه کنید

لیست خرابی لپ تاپ براساس برند

لیست خرابی لپ تاپ براساس برند

/
لیست خرابی لپ تاپ براساس برند دلایل خرابی لپ تاپ چیست ؟ با این …
تاریخچه ساخت لپ تاپ تا کنون

تاریخچه ساخت لپ تاپ تا کنون

/
تاریخچه ساخت لپ تاپ تا کنون لپ تاپ ها جزء سیستم هایی است که ب…
ارزان ترین لپ تاپ ۲۰۲۱
بهترین مدل لپ تاپ برای گیمر
جدیدترین لپ تاپ های سال 2021
تفاوت ویندوز اورجینال با کرک شده
چگونگی آپدیت ویندوز
چگونگی ارتقا کارت گرافیک لپ تاپ
مجازی سازی سرورها
تعمیرات لپ تاپ سامسونگ Samsung
تعمیرات لپ تاپ توشیبا Toshiba
تعمیرات لپ تاپ سونی sony
تعمیرات لپ تاپ لنوو Lenovo
تعمیر لپ تاپ فوجیتسو fujitsu
تعمیرات لپ تاپ دل
تعمیرات لپ تاپ ایسوس
تعمیرات لپ تاپ ایسر
تعمیرات لپ تاپ HP
تعمیرات لپ تاپ
تاریخچه ساخت لپ تاپ
تعمیرات تاچ پد لپ تاپ
تعمیر و تعویض اسپیکر لپ تاپ
تعمیر و تعویض USB لپ تاپ
تاچ پد لپ تاپ
تعمیر فیش روی لپ تاپ
تعمیر فلت لپ تاپ
تعمیر آداپتور لپ تاپ
پورت USB C لپ تاپ
تعمیر و تعویض تاچ پد لپ تاپ
تعمیر و تعویض برد لپ تاپ
تعمیر و تعویض باتری لپ تاپ
تعمیر و تعویض LCD لپ تاپ
تعمیر و تعویض LED لپ تاپ
تعویض ای سی پروگرامر لپ تاپ
تعویض فن لپ تاپ
تعمیر و تعویض هایولتاژ لپ تاپ
تعمیر و تعویض لولای لپ تاپ
تعمیر و تعویض کیبورد لپ تاپ
تفاوت لپ تاپ و اولترابوک چیست
تفاوت الترابوک ها و نت بوک ها و تبلت ها
تعویض لولای لپ تاپ
تعویض کارت شبکه لپ تاپ
تعویض چیپ لپ تاپ
خرابی برد لپ تاپ
خرابی LCD لپ تاپ
خازن ها
حسگر اثر انگشت لپ تاپ
چرا باید ویندوز را آپدیت کرد
دلایل شارژ نشدن باتری لپ تاپ
دلایل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ
داغ شدن لپ تاپ
خیس شدن لپ تاپ
خطرات اشعه لپ تاپ
ریختن مایعات بر روی لپ‌تاپ
ریبال کردن چیپ
روشن نشدن لپ تاپ
رفع مشکل کندی ویندوز
روش رفع مشکل بلو اسکرین BSOD
کلیدهای ورود به بایوس Bios
کارت گرافیک چیست
علت هنگ کردن لپ تاپ
علت روشن نشدن وایرلس در ویندوز
سرسخت ترین لپ تاپ های 2019
معرفی بهترین لپ تاپ های تجاری
معایب اتصال دائم شارژر به لپ تاپ
 مشکلات نرم افزاری لپ تاپ
مراحل نصب ویندوز seven 7
لپ تاپ هایی با بیشترین عمر باتری
ویژگی های ویندوز ۱۰ بر روی لپ تاپ ها
نمودار خرابی لپ تاپ ها
نصب درایور روی انواع ویندوز
تعویض ال سی دی لپ تاپ
بهم ریختن ساعت و تاریخ لپ تاپ
بهترین لپ تاپ های سال 2019
بهترین برند های لپ تاپ
آپدیت کردن ویندوز 7
معرفی انواع رم لپ تاپ
امنیت شبکه های کامپیوتری
اکتیو کردن ویندوز 10
افزایش طول عمر باتری‌های لپ‌ تاپ
اشتباهات رایج در خرید لپ تاپ
LED لپ تاپ

LED لپ تاپ

/
مادربرد Motherboard چیست
قطعات الکترونیکی
CPU چیست ؟؟؟

CPU چیست

/
بایوس Bios چیست ؟
ابزار و تجهیزات تعمیرات لپ تاپ
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها