توجه داشته باشید
کارت گرافیک چیست
تعریف کلی این مجموعه بدین صورت می باشد که کارت گرافیک ، وظیفه آن تولید و ارسال تصاویر خروجی به نمایشگر است و به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از : کارت گرافیک های مجتمع یا یکپارچه و کارت گرافیک جدا
نام دیگر کارت گرافیک پردازشگر گرافیکی (GPU) می باشد . واحد پردازش گرافیکی یک چیپ الکترونیکی می باشد و برای رندرینگ تصاویر استفاده می گردد و سبب نمایش تصاویر بر روی صفحه نمایش کامپیوتر، لپ تاپ، یا مانیتور می شود . در ابتدا پردازنده مرکزی CPU همان کار GPU را هم انجام می داد ولی به مرور افت شدید در محاسبات نرم افزاری اتفاق افتاد که در نهایت واحدهای پردازش گرافیکی طراحی و ساخته شدند که دارای هسته زیاد و سرعت کمتر و دارای قابلیت رندرینگ می باشد .
کلمه (GPU) دارای معانی مختلفی می باشد که می توان اشاره کرد به برد گرافیکی ، کارت ویدئو ، آداپتور گرافیکی ، کارت نمایش واحد ، پردازش دیداری و .. از تولید کنندگان پردارنده گرافیکی می توان به NVIDIA ، ATI (بخشی از AMD) و Intel , GFORCE اشاره کرد که شرکت های تولید کننده از یکی از آن ها استفاده می کنند.
خود پردازندههای گرافیک به مادربرد متصل می باشد که گرافیک آن برد دارد و یا مستقل از مادربرد و CPU می باشد . به نوعی از پردازنده های گرافیکی ، کارت گرافیک می گویند. به صورت مجزا از مادربرد بر روی آن نصب می گردد کارتهای گرافیکی میتوانند بیش از یک واحد پردازش گرافیکی (GPU) داشته باشند.
تفاوت هزینه و قیمت انواع کارت گرافیک
به صورت کلی کارتهای گرافیکی از لحاظ هزینه ممکن است قیمت های متغیری داشته باشند . این بستگی به انتظار شما از کارت گرافیک دارد . به عنوان مثال یک کاربر ساده که سیستم رایانه برایش کاربردی اداری دارد با یک نقشه کش ساختمان که می خواهد از نقشه طراحی شده خود توسط نرم افزارهای مختلف از جمله 3Dmax , راینو , رویت آرچیتکچر و یا اتوکد و … رندر می خواهد بگیرد متفاوت است و باید کارت گرافیکی خیلی حرفه ای تر از مورد نخست که همان خواسته کاربر اداری از کامپیوتر است را باید داشته باشد زیرا هزینه تولید این نوع گرافیک ها بیشتر از انواع تعبیه شده آن می باشد.
انرژی الکتریکی که در لپ تاپ ها مصرف می شود هزینه مصرفی برق را بالا می برد چرا که قدرت پردازشی کارتهای گرافیکی بالا می باشد. هنگامی که مصرف باتری بالا رود کارت گرافیک گرم می شود که توسط فن هایی که روی کارت گرافیک می باشد خنک می شود این فن ها توسط هیت سینک و خمیر سیلیکون به برد کارت گرافیک وصل می شود. یک نوع دیگری از سیستم های خنک کننده هستند که بدون صدا کار می کنند اما استفاده از این سیستم گران قیمت است.
نوعی دیگر از پردازندههای گرافیکی وجود دارد که به آن آنبرد می گویند .عمل پردازش تصویر توسط چیپها در این سیستم انجام می گردد که از اول بر روی مادربرد قرار داشته است. گرافیکهای تعبیه شده معمولاً فقط شامل یک واحد پردازش گرافیکی (GPU) هستند.
در پردازنده های گرافیکی آنبرد هر مقدار فضایی که نیاز داشته باشد از رم کامپیوتر استفاده می کند چرا که حافظه رمی که اختصاصی باشد را ندارد. هزینه های پردازنده های گرافیکی آنبورد نسبت به کارت گرافیک کمتر است. اگر قصد انجام کارهای گرافیکی زیادی را ندارید می توانید از پردازنده گرافیکی آنبرد استفاده کنید اما اگر کارهای گرافیکی انجام می دهید و نرم افزارهای پرکاربرد طراحی را می خواهید بر روی سیستم خود نصب کنید نیاز به یک کارت گرافیک دارید .
اما چگونه متوجه آن شوید که گرافیک آنبورد هست یا خیر . می توانید به پورت های خروجی مادر برد نگاه کنید در صورتی که خروجی مثل VGA، DVI یا HDMI پیدا کردید پردازنده اصلی و یا مادر برد دارای یک گرافیک آنبورد می باشد و درصورتی هم که از لپ تاپ استفاده می کنید برای فهمیدن این موضوع از قسمت مشخصات آن می توانید متوجه شوید.
بهتر است تا انتهای مقاله کارت گرافیک چیست با ما همراه باشید .
مهمترین نکته برای انتخاب کارت گرافیک خوب چیست ؟
از مهم ترین نکات حافظه یا فضایی است که به صورت اختصاصی برای گرافیک در نظر گرفته می شود . از اولین نکاتی که باید هنگام خرید کارت گرافیک به آن توجه کنید میزان حافظه VRAM یا گنجایش آن است که معادل ۱ گیگابایت ، ۲ گیگابایت یا بیشتر است . به طور کلی اهمیت VRAM زیاد است اما این معنی را ندارد که گرافیکی که از VRAM بالایی برخوردار است و مخصوص بازی است . علت این امر آن است که در اصل Vram بافر فریم ها است و تصویر ها و فریم ها را رِندر می کند هسته پردازشی کارت گرافیک است . پس همواره لزومی به خرید کارت گرافیک با ظرفیت بالا نیست .
شما میتوانید از طریق درگاه USB یک کارت گرافیک را به لپ تاپ و دستگاه خود متصل کنید. انجام این کار گرافیک خارجی اضافه میدهد پس میتوانید از یک مانیتور دیگر علاوه بر صفحه لپ تاپ خود استفاده کنید. اگر لپتاپ شما خروجی DisplayPort، VGA یا HDMI دارد، با اضافه کردن یک کارت گرافیک از طریق USB میتوانید از صفحه نمایش سوم هم استفاده کنید؛ بنابراین محدود به استفاده از دو صفحه نمایش نیستید. ارتقاء کارت گرافیک از مسائلی است که بعد از مدتی همه با آن روبه رو می شوند برخی از کاربران بعد از خرید لپ تاپ متوجه میشوند که کارت گرافیک آنها مناسب برای کاری که میخواهند انجام دهند نیست یا لپ تاپ آنها قدیمی است و میخواهند ارتقا گرافیک انجام دهند اما ارتقای گرافیک کارت در کامپیوتر های خانگی که دارای کیس هستند کار بسیار آسان تری نسبت به ارتقای گرافیک لپ تاپ و این دلایل خاص خود را دارد .
تفاوت بین کارت های گرافیکی لپ تاپ و رایانه رومیزی چیست ؟
تمام کسانی که به تازگی برای خرید یک رایانه متناسب برای بازی اقدام کردند به خوبی می دانند که کارت گرافیک مهم ترین قسمت پازل چنین سیستمی است. بدون یک کارت گرافیک مناسب جهت بازی های رایانه ای شما با یک سیستم ناتوان در پردازش و نمایش جزییات گرافیکی خواهید بود . حتی لپ تاپ های غول پیکر مخصوص گیمینگ، نیز در مقایسه با رایانه های رومیزی، از فضای داخلی خیلی کمی بهره می برند. این تفاوت در فضای داخلی جهت جایگذاری قطعات سخت افزاری، تفاوت های سنتی بین رایانه رومیزی و لپ تاپ را رقم می زند. در حالی که کارت گرافیک های به کار رفته در لپ تاپ ها و رایانه های رومیزی از یک معماری بهره می برند.
امیدواریم از مقاله کارت گرافیک چیست نهایت استفاده را برده باشید .