توجه داشته باشید
تعمیر فلت لپ تاپ
فلت ال سی دی لپ تاپ قطعه ای است که از کنار هم قرار گرفتن چند رشته سیم تشکیل شده است و شکل ظاهری آن تخت و نازک است. به بیان دیگر فلت لپ تاپ، کابلی است که وظیفه آن انتقال تصویر از مادر برد لپ تاپ به LED و LCD می باشد. در اکثر لپ تاپ ها، مکان جابه جایی فلت از کنار یا داخل لولا می باشد و این مکان هم به منظور خم شدن لپ تاپ بسیارحساس و صدمه پذیر می باشد.
مسلم است با وارد شدن ضربه به این محل یا شکستن لولا باعث خرابی فلت و پاره شدن آن می شود و امکان آن وجود دارد که مادر برد و LCD هم دچار آسیب شوند. در LCD لپ تاپ های قدیمی از کابل 40 پین برای انتقال دیتا (LVDS) استفاده می شود و در LED لپ تاپ های جدید از کابل 30 پین (EDP) برای انتقال دیتا و تصویر استفاده می شود. در نتیجه فلت ها بخش بسیار حساسی هستند و توجه داشته باشید که در تعویض کابل فلت لپ تاپ بسیار دقت کنید .
انواع فلت لپ تاپ
در بخش قبلی به توضیح کلی فلت لپ تاپ پرداختیم و در این قسمت بهتر است به تعریف انواع فلت های لپ تاپ بپردازیم. در این قسمت و برای تعریف انواع فلت لپ تاپ باید گفت که به طور کلی فلت لپ تاپ به دو بخش تقسیم می شود.
فلت LCD : از این قطعه برای لپ تاپ هایی استفاده می شود که صفحه نمایش آنها LCD می باشد. این دسته از فلت ها دارای یک سیم برای قسمت های ولتاژ می باشند و طول بزرگتری نسبت به فلت های LED دارند . توجه داشته باشید در LCD در دستگاه های قدیمی بسیار کاربرد داشتند و فلت آنها علاوه بر اتصال بین مادربرد و ال سی دی در بین راه اتصالی بین هایولتاژ هم برقرار میکرد تا لایت ال سی دی روشن شود . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هایولتاژ و انواع آن اینجا کلیک کنید .
فلت LED : این بخش برای صفحه نمایش های LED مورد استفاده قرار می گیرد و طول باریک تری در مقایسه با فلت های LCD دارند. این فلت ها معمولا یک بخش برای میکروفون یا وب کم دستگاه مورد نظر دارند.
نشانه هایی برای تشخیص خرابی فلت لپ تاپ
با وجود روشن شدن لپ تاپ، صفحه نمایش لپ تاپ مشکی است. در چنین حالت یا مشکلی در صورت تکان دادن دستگاه، احتمال دارد صفحه نمایش روشن شود و کار کند. در این شرایط جهت اطمینان از خرابی کابل فلت، توصیه میشود به یکی از مراکز تخصصی تعمیر لپ تاپ مراجعه نمایید.
با توجه به کارکرد و فعالیت لپ تاپ، صفحه نمایش، بسیار تاریک است. در برخی شرایط نیز میتوان مقدار کمی تغییر رنگ و تصاویر کم نور را نیز در مانیتور مشاهده کرد . البته اگر کابل فلت به کلی نابود شده باشد هیچ تصویری دیده نمی شود .
از دیگر نشانه های خرابی فلت لپ تاپ آن است که صفحه نمایش پس از چندبار چشمک زدن تیره می شود. در این وضعیت با تکان دادن لپ تاپ دستگاه دوباره شروع به چشمک زدن میکند. در برخی شرایط نیز به دلیل خرابی کابل فلت، صفحه نمایش لپ تاپ سفید یا سیاه است و مانیتور خارجی کار میکند که در این صورت بهتر است به یک متخصص آگاه در این زمینه مراجعه کنید. یکی دیگر از علائم خرابی کابل فلت آن است که خطوط راه راه افقی و عمودی بر روی صفحه نمایش دستگاه ظاهر می شود که این خطوط با تکان دادن صفحه تغییر میکنند. در تمامی این موارد توصیه میشود جهت اطمینان از خرابی کابل فلت به یکی از مراکز مجاز تعمیر لپ تاپ مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که در تمامی این موارد، اگر یک مانیتور خارجی به لپ تاپ وصل شود، مانیتور همه چیز را خوب نشان خواهد داد.
تعمیر فلت لپ تاپ
برای تشخیص خرابی فلت، کافی است تا به نشانههای ظاهر شده در لپ تاپ توجه کرد. خرابی های رخ داده در این قسمت در لپ تاپ در صورتی که ناشی از فلت باشند، با تعویض و یا تعمیر این قطعه برطرف میگردد. برای مثال یکی از نشانههای خرابی فلت لپ تاپ بروز مشکل No-Boot در لپ تاپ است. مشکل No-Boot در لپ تاپ زمانی رخ می دهد که لپتاپ ظاهراً روشن بوده است و حالت نرمال دارد اما تصویری در آن مشاهده نمیشود. در این مواقع اولین کاری که باید انجام دهید این است که لپ تاپ خودتان رو با کابل اتصال به مانیتور دیگری متصل کرده و از آن خروجی بگیرید اگر تصویر سالم بود مطمعنا مشکل از ال سی دی و فلت میباشد و در غیر این صورت مشکل چند بخش میشه که در مقالات دیگر در مورد این مشکلات به طور مفصل توضیح داده ایم .
در هنگام وقوع چنین مواردی کارشناسان تعمیر فلت لپ تاپ به کنترل سیگنالهای خروجی گرافیک پرداخته است و پس از بررسی نتیجه های بدست آمده، جهت تعمیر این بخش از دستگاه اقدام نمایید. در صورت خرابی فلت لپ تاپ بهتر است این کار توسط یک فرد متخصص و آگاه در این زمینه صورت بپذیرد زیرا قرار گرفتن فلت جای دیگر ممکن است منجر به له شدگی، پارگی یا آسیب فلت شود. حتی این امکان نیز وجود دارد که در اثر برخورد سیم های فلت دستگاه، لپ تاپ شما دچار اتصالی بشود و در نهایت مادربرد دستگاه آسیب ببیند.
چند نکته درباره تعمیر و تعویض کابل فلت لپ تاپ
به طور کلی فلت لپ تاپ را میتوان به دو مورد فلت LED و فلت LCD تقسیم کرد. فلت LCD فلتی است که برای لپ تاپ هایی با صفحه نمایش LCD استفاده میشود و پینهای بزرگتری نسبت به فلتهای LED دارد. فلت LED نیز فلتی است که در لپ تاپ هایی با صفحه نمایش LED استفاده میشود.
توجه داشته باشید در هنگام جدا سازی و اتصال دوباره به فلت به نمایشگر حتما باتری دستگاه رو جدا کرده و آداپتور هم از برق جدا باشد چرا که ممکن است اتصالی کرده و چیپ جنوبی دستگاه شما از بین برود .
در اکثر لپ تاپ های مورد استفاده، برای تعمیر و تعویض کابل فلت لپ تاپ، نیاز به خارج کردن صفحه نمایش است. برای این کار باید صفحه نمایش را به آرامی بر روی صفحه کیبورد بخوابانید و پس از باز کردن صفحه نمایش، کابل فلت رو که معمولاً با چسپ به صفحه نمایش متصل شده است جدا کنید. برای این کار نخست به آرامی و اهستگی چسب را از بالای محل اتصال باز کنید و کابل فلت را به سمت بیرون بکشید.
در هنگام تعویض و تعمیر کابل فلت لپ تاپ توجه داشته باشید که باید این کار را به آرامی انجام دهید. پس از جدا کردن کابل فلت لپ تاپ، فلت جدید و سالم را جایگزین کرده و در ادامه صفحه نمایش لپ تاپ را به دستگاه وصل کنید. به طور احتمالی برای چفت شدن قاب نیاز به فشاری اندک باشد تا خارها دوباره در جای خود قرار گیرند.
کانون آرسده در تلاش است با تهیه مقاله تعمیر فلت لپ تاپ بتواند سطح آگاهی شما را بالا ببرد. این کانون با سابقه درخشانی که در این زمینه و زمینه های مشابه دارد ، در خدمت شماست تا در صورت بروز هرگونه مشکل بیشتر برای دستگاهتان به این کانون اعتماد کنید و دستگاه خود را در اختیار ما قرار دهید.
سلام وقت بخیر
صفحه لپ تاپم گاهی خطوط راه راه نشون میده وقتی به نمایشگر خارجی وصلش میکنم اون مشکل رو نداره و وقتی صفحه رو کمی تکون میدم روی صفحه نمایش خود لپتاپ خطوط میاد اما همزمان رو نمایشگر خارجی نمیاد؟آیا مشکل از ال س دی هست یا کابل فلت؟
سلام وقت بخیر
لپ تاپ شما در صورتی که جدید باشد ایراد از ال سی دی بوده ولی اگر لپ تاپ شما قدیمی می باشد ایراد از هایولتاژ لپ تاپ بوده است .
در صورت خرابی هایولتاژ می بایست برای تعمیر به مجموعه مراجعه نمایید تا در صورت امکان تعمیر هایولتاژ لپ تاپ برای شما صورت گیرد . در صورت عدم تعمیر هایولتاژ می بایست تعویض گردد . در صورت خرابی ال سی دی ، می بایست ال سی دی تعویض گردد .