توجه داشته باشید
خطرات اشعه لپ تاپ
دستگاه های الکترونیکی مانند گوشی های موبایل، تبلت ها و لپ تاپ ها اشعه های بسیاری را از خود بروز می دهد. با هدف بررسی این اشعه ها و خطرات ناشی از آن برای بدن انسان تحقیقات بسیار گسترده ای توسط محققان انجام شد. تاثیر این اشعه ها در مواردی که کاربر به صورت محدود از لپ تاپ استفاده می کند خطرات غیر قابل کنترلی ندارد اما هنگامی که به صورت مداوم و در ساعت های طولانی از لپ تاپ استفاده کنید حتما توصیه هایی که وجود دارد را جدی بگیرید تا اثرات این اشعه را برای خود کمتر کنید و در زمان استفاده از این دستگاه احتیاط کنید.
بررسی خطرات اشعه لپ تاپ
در این بخش قصد داریم به بررسی چند نمونه از اثرات ناشی از اشعه های لپ تاپ بپردازیم. از مهم ترین خطرهای اشعه لپ تاپ می توان به تحت تاثیر قرار دادن ضربان قلب و فشار خون، آسیب سلول های خونی، ایجاد حساسیت شدید به میدان مغناطیسی، آسیب DNA، ایجاد تومور در غدد بزاقی، آسیب سلول های عصبی، احتمال تسریع روند ابتلا به بیماری اوتیسم و همچنین ابتلا به بیماری فراموشی، صدمه زدن به چشم ها، ایجاد اختلالات خواب، خستگی، بی حوصلگی و سردرد های مداوم، استرس و اضطراب اشاره کرد. لازم به ذکر است که اگر شما کاربری هستید که در مواردی محدود از لپ تاپ استفاده ی کنید نیازی به نگرانی نیست زیرا این خطرات اشعه لپ تاپ بر اثر استفاده های طولانی مدت در بدن ظاهر می شود.
کانون آرسده با سابقه درخشان در زمینه تعمیر بخش های مختلف لپ تاپ آماده خدمت رسانی به کاربران مصرف کننده لپ تاپ می باشد تا در صورت وجود هر گونه مشکل و سوالی آن را با کارشناسان این کانون در میان بگذارید تا متخصصین ما در اسرع وقت به مشکل و سوال شما در زمینه تعمیر لپ تاپ پاسخگو باشند.
۱. خطرهای گذاشتن لپ تاپ روی پا
از مواردی که به هنگام استفاده از لپ تاپ باید به آن توجه داشته باشید عدم قرار دادن این دستگاه بر روی پاها می باشد. به طور عمده در موارد زیادی شاهد قرار دادن لپ تاپ بر روی پا و یا شکم می باشیم که این اتفاق اغلب هنگامی صورت می گیرد که کاربر از عوارض جانبی این روش بی اطلاع می باشد.
اولین عارضه ای که در اثر قرار دادن طولانی مدت لپ تاپ روی پا به وجود می آید سوختگی و سندرم پوست است، این سوختگی ها به علت حرارت و گرمای بالای لپ تاپ به وجود می آید و لکه هایی روی پوست ایجاد می کند که عمدتا حساسیت زا هستند. این سندرم در دفعات اول خطرات جدی و قابل نگرانی ندارد اما در صورتی که به طور مداوم به وجود بیاید لازم است آن را پیگیری کنید. خطرات اشعه لپ تاپ تنها به موارد ذکر شده محدود نشده ساختار DNA نیز ممکن است در اثر گذاشتن لپ تاپ روی پا در طولانی مدت تغییر یافته و به مرور زمان منجر به بروز سرطان شود. بهتر است تا انتهای مقاله خطرات اشعه لپ تاپ با ما همراه باشید .
۲. ریسک سرطان
با توجه به گفته های دکتر Anthony J. Mancini التهابات پوستی و عفونت های آن احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهند. امواج الکترومغناطیسی که لپ تاپ ها ایجاد می کنند ممکن باعث هدایت جریان در سطح بدن شوند و آن را در حالت غیر نرمال قرار دهند. در یک مطالعه منتشر شده در Archives of Environmental and Occupational Health محققان دانشگاه Siena در ایتالیا ۵ مدل لپ تاپ متداول را بررسی کرده اند.
با توجه به تحقیق آنها امواج توسط لپ تاپها در هنگام استفاده از آنها در نزدیکی بدن افزایش می یابد و ممکن است باعث ایجاد تومور شوند. هم چنین متوجه شدند مقدار میدان مغناطیسی یا EMF خیلی بیشتر از عبارت های درج شده برای میزان امنیت سلامتی روی لپ تاپ ها است. پس از انجام این بررسی، به این نتیجه رسیدند که تولیدکنندگان لپ تاپ ها بهتر است نام و مشخصات محصول خود را تغییر دهند تا از مشکلات استفاده آنها برای سلامت افراد جلوگیری شود و کاربران از میزان آسیب به سلامتی دستگاه آگاه شوند.
۴. آسیب زدن به DNA های موجود در بدن انسان
میدان های الکترومغناطیسی بر طبق تحقیقات انجام شده میتوانند برخی از DNA بدن انسان را غیرفعال کنند، بر طبق تحقیقات دکتر Martin Blank از دانشگاه کلمبیا این صدمه زدن و تغییر در دی ان ای به صورت مشهود و اشکار نیست و در گذر زمان ایجاد خواهد شد، یک بار استفاده و قرار دادن لپ تاپ در نزدیکی بدن خود صدمه زیادی به سلامتی شما نمیزند اما اگر این عمل را در طی چند روز هفته به صورت ماهایانه تکرار کنید مطمئنا باید نگران آسیب های اتحمالی این موضوع برای سلامتی خود باشید.
با استفاد از یک لپ تاپ شما در معرض میدانهای الکترومغناطیسی (یا EMFs) که اساسا امواج رادیویی هستند و در اکثر دستگاه های دیجیتالی تولید می شوند قرار می گیرید، laptop radiation یا همان سیگنال های مودم وای فای گفته می شود.
جلوگیری از خطرات اشعه لپ تاپ
برای کاهش مضرات و بروز عوارض جانبی استفاده از لپ تاپ برای بدن، در صورت امکان استفاده از لپ تاپ ها را متوقف یا کم کنید. راه حل دیگر چنین می باشد که لپ تاپ را روی پا نگذارید و آن را روی میز قرار دهید. در صورت نیاز به قرار دادن لپ تاپ روی بدن خود حتما از محافظ مناسب برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پوست خود استفاده کنید.
با وجود آن که لپ تاپ ها اشعه های بسیار خطرناکی دارند اما کارشناسان به این مسئله معتقد می باشند که تنها با رعایت چندین نکته ساده امکان جلوگیری از خطرات اشعه لپ تاپ وجود دارد. در مرحله اول توصیه می شود سعی کنید از باتری لپ تاپ خود استفاده کنید و به هنگام کار با لپ تاپ آن را به پریز متصل نکنید.
قاب های مخصوصی وجود دارند که بدن و صورت شما را در برابر پرتوها محافظت می کنند. در صورت امکان سعی کنید به جای استفاده از موس و صفحه کلید بی سیم، از مدل های سیمی استفاده نمایید. همچنین به منظور جلوگیری از خطرات اشعه لپ تاپ، می توانید از سیستم های محافظت کننده در برابر امواج الکترومغناطیسی استفاده کنید. با بهره مندی از این نکات و عملی کردن آن ها به راحتی می توانید از عواقب و خطر های اشعه لپ تاپ جلوگیری کنید.
امیدواریم از مطالعه مقاله خطرات اشعه لپ تاپ لذت برده باشد. این مقاله توسط کانون آرسده تهیه و جمع آوری شده است. در صورت به وجود آمدن هر گونه سوال می توانید با اعتماد به اطلاعات و آگاهی این کانون سوال خود را با ما در میان بگذارید تا بخش پشتیبانی این کانون در اسرع وقت به سوال شما رسیدگی کرده و پاسخ را با شما در میان بگذارند.