توجه داشته باشید

شما میتوانید در صورت وجود مشکل خارج از تایم کاری مجموعه در پایین صفحه در قسمت ارسال دیدگاه مشکل خود را بیان کنید تا در اسرع وقت کارشناسان ما به آن رسیدگی کرده و در همان قسمت به شما راه حل رفع مشکل لپ تاپ را بیان کنند و در صورت امکان ، مشکل لپ تاپ شما را از راه دور برطرف کنند .

تاریخچه ساخت لپ تاپ

لپ تاپ ها از دسته كامپیوترهایی می باشند که به تازگی وارد عرصه رقابت شده اند به گونه ای که چرخه حیات این محصول تنها به سه دهه قبل باز می گردد .با وجود زمان کمی که این دسته از لپ تاپ ها وارد عرصه رقابت شدند اما با این وجود این دسته رشد چشمگیری را به همراه داسته است که قابل توجه سازندگان این دستگاه بوده است .

اگر بخواهیم گذشته ای کوتاه از تاریخچه ساخت لپ تاپ برای شما بیان کنیم باید بگوییم که آلن كای از شركت زیراكس، به طور تقریبی اولین كسی بود كه در دهه ۱۹۷۰ طرح یك كامپیوتر قابل حمل دستی را به طور اصولی اختراع و در دسترس بقیه قرار داد . او در طرح ایده آل و خارق العاده خود كامپیوتر هایی به اندازه یک دفترچه یادداشت را با نام اختصاری و تجاری داینابوك ترسیم كرد كه به آسانی توانایی حمل را داشتند . همچنین این دستگاه ها توانایی حفظ و نگهداری تمام اطلاعات مورد نیاز هر شخص را دارا بودند .

كای عقیده داشت این دسته از كامپیوترهای قابل حمل باید به گونه ای ساخته شوند كه هر شخص بتواند یكی از آنها را برای خود خریداری کرده و استفاده کند . عقاید کای تا جایی پیش رفت که حتی برای داینابوک، امكانات و قابلیت های شبكه بی سیم را نیز در نظر گرفت. با وجود چنین عقایدی کای نتوانست نام خود را به عنوان اولین مخترع لپ تاپ به ثبت برساند و در کار خود به موفقیت لازم برسد . درنهایت اولین لپ تاپ را یک انگلیسی به نام ویلیام مگریج برای كمپانی گرید سیستم ، در سال ۱۹۷۹ ساخت. این كامپیوتر دارای ۳۴۰ كیلوبایت حافظه از نوع حبابی (bubble) و نمایشگری از نوع اكترولومینسنت بود. اختراع گرید بیش از یك پنجم وزن سبک ترین كامپیوترهای كاربردی را نداشت و ناسا آن را برای برنامه شاتل فضایی در اوایل دهه ۱۹۸۰ به كار گرفت.

پس از اختراع اولین لپ تاپ باز هم تا مدت ها هیچ لپ تاپی توسط هیچ شرکت نتوانست وارد عرصه رقابت و بازار شود تا اینكه در سال ۱۹۸۳ شركت كامپیوتری گاویلان لپ تاپی را تولید و اختراع کرد كه ۶۴ كیلوبایت حافظه با دسترسی تصادفی یا RAM در خود جای داده بود . همچنین از یک ریزپردازنده ۸۰۸۸ به علاوه یک ماوس لمسی بهره می برد. این لپ تاپ سیستم عامل مخصوص به خود داشت و یک چاپگر قابل حمل نیز آن را همراهی می كرد كه ۴ كیلوگرم وزن لپ تاپ و ۴/۶ كیلوگرم وزن چاپگر بود. با تمام امکانات موجود نیز بازهم گاویلان در این پروژه شكست خورد .

سال بعد یعنی در سال ۱۹۸۴ اصلی ترین و مهم ترین شرکت صنعتی كامپیوتر یا همان اپل Apple IIc را روانه بازار كرد، كه با وجود آن که كامپیوتری در ابعاد یك نوت بوك بود اما لپ تاپ محسوب نمی شد . Apple دارای ۱۲۸ كیلوبایت حافظه، درایو فلاپی ۲۵/۵ اینچی، دو درگاه سریال، یک درگاه برای ماوس، كارت مودم، منبع تغذیه خارجی و به صورت تاشونده بود . همچنین این دستگاه دارای ۵ كیلوگرم وزن بود و نمایشگر ۹ اینچی مونوكرومی آن جدا و سنگین بود. با این وجود تمامی امکاناتی که گفته شد اما باز هم این كامپیوتر قابلیت حمل به طور نسبی آسانی داشت و در دوران برای كار در منازل و فروشگاه ها استقبال خوبی از آن شد و تا پنج سال بعد نیز میزان فروش این دستگاه همچنان در صدر فروش بود .

در سال ۱۹۸۶ نیز IBM كامپیوتر شخصی چند كاربردی خود یا همان IBM PC Convertible را به بازار عرضه کرد و برخلاف Apple IIc یك لپ تاپ واقعی به حساب می آمد و خصوصیات آن کاملا مشابه با یک لپ تاپ واقعی بود. این لپ تاپ همچون لپ تاپ گاویلان از یك ریزپردازنده مدل۸۰۸۸ استفاده می كرد اما دارای ۲۵۶ كیلوبایت حافظه، یک درایو فلاپی ۵/۳ اینچی، نمایشگر LCD، درگاه های موازی و سری چاپگر و فضایی برای نصب مودم داخلی بود.

كامپیوتر شخصی اختراعی توسط IBM همراه با یک سری از نرم افزارهایی كه ویژه آن طراحی شده بودند، که این ویژگی ها مانند ویرایشگر متن، تقویم، ماشین حساب و دفترچه تلفن عرضه می شد. وزنی حدود ۴/۵ كیلوگرم داشت و ۳۵۰۰ دلار فروخته می شد. موفقیت این دستگاه بسیار کامل و پر سرو صدا بود . به گونه ای می توان گفت در آن زمان پرچم دار تجارت نو در عرصه بازار لپ تاپ ها به حساب می آمد . توشیبا نیز پس از آن به مسیر و راهبرد های IBM را دنبال کرد و به دنبال آن شركت های بسیاری با پشتوانه های قوی علمی و مالی به وارد این مسیر خارق العاده شدند . از آن پس به بعد سازندگان بسیاری به این عرصه وارد شده و هر كدام در محدوده توانایی و استعداد خود به پیشرفت تکنولوژی لپ تاپ ها كمك كرده اند.

بهتر است تا انتهای مقاله تاریخچه ساخت لپ تاپ ها با ما همراه باشید .

ساختار کلی لپ تاپ ها

ساختار کلی لپ تاپ ها و ویژگی های آن

لپ تاپ ها مانند تمامی كامپیوترها از ریزپردازنده كه مركز فرماندهی و دستور كامپیوتر است، فرمان می گیرند. پردازنده لپ تاپ از نوعی انتخاب و یا طراحی می شود كه كمترین میزان مصرف برق را داشته باشد. به صورت کلی لپ تاپ ها دارای صفحه نمایشی ای هستند كه در به طور تقریبی از نوع LCD است . ماوس آنها به صورت لمسی و مسطح است، با وجود آن بازهم همواره برای كارهای دقیق تر و یا كسانی كه ماوس های معمولی دارند، درگاه ماوس در گوشه لپ تاپ قابل مشاهده و استفاده می باشد .

لپ تاپ ها از برق AC و یا باتری به عنوان منبع تغذیه استفاده می كنند كه هر چقدر مصرف آن ها كمتر و نیز توانایی ذخیره انرژی در باتری بیشتر باشد، برای یک لپ تاپ مزیت بسیار کاربردی محسوب می شود. امروزه درگاه های زیادی به منظور اتصال لپ تاپ به شبكه محلی ، خط تلفن، چاپگر و دیگر ابزار انتقال داده در لپ تاپ ها قرار داده می شوند. علاوه بر دیسک سخت كه جز در برخی لپ تاپ های ویژه بسیار كوچک، در درون هر لپ تاپی قرار دارد، درایوهای جانبی سازگار با سایر كامپیوترها، نظیر درایو فلاپی ، درایو و فقط برای خواندن اطلاعات و یا خواندن ونوشتن، بسته به نوع نیاز به صورت بسیار فشرده بر روی لپ تاپ قرار داده می شوند.

بعضی از لپ تاپ ها نیز فقط دارای یك درایو جانبی هستند اما امكان اضافه كردن یا تعویض آن درایو با نوعی دیگر ، وجود دارد . دیسک سخت، RAM و مابقی بخش های درونی لپ تاپ ها به طور كلی جز در اندازه ظاهری از نظر طرز كار ، تفاوتی با اجزای مشابه در سایر كامپیوترها ندارند. صفحه كلید لپ تاپ ها به طور معمول شبیه سایر صفحه كلید ها و برخی موارد به صورت لمسی است.

ظاهریت عمومی لپ تاپ ها نیز به صورت تاشو است كه در یك طرف نمایشگر و در مقابل آن صفحه كلید و ماوس قرار دارند. سایر اجزا نظیر بلندگو ها و درایوهای جانبی نیز بسته به طراحی سازندگان در طرفین جاسازی می شوند. حجم یک لپ تاپ به طور نرمال با اندازه نمایشگر آن سنجیده می شود. وزن سبک تر نیز مزیت مهمی است كه به شدت مورد توجه خریداران است. امروزه لپ تاپ ها طوری ساخته می شوند كه امكان upgrade كردن آنها به سادگی امكان پذیر باشد.

سازندگان لپ تاپ ها

نکاتی جالب درباره سازندگان لپ تاپ ها

در دنیای حاضر و در عصر جدید تکنولوژی لپ تاپ ها , شركت های چند ملیتی با پشتبانی آمریكا و ژاپن در ساخت انواع لپ تاپ ها دارای پیشرفت و فروش چشمگیری می باشند که همین ویژگی ها باعث شده است که این شرکت ها در رتبه نخست قرار بگیرند و قسمت اعظم این بازار را در اختیار خود دارند.

شرکت هایی که بسیاری عملکرد خوب و چشمگیری در این زمینه داشتند تعداد محدودی می باشند که از جمله این شرکت ها می توان به شركت های، اپل، كامپك، دل، اچ پی، آی بی ام، سونی و توشیبا اشاره كرد. با این حال برخی شركت های آسیایی نیز در این حوزه وارد شده و هرچند محصولات آن ها هنوز به كیفیت مطلوب و محصولات شركت های مشهور دسترسی پیدا نکرده است ، اما حضور آن ها هر روز در بازار رقابتی بیشتر به چشم می خورد كه از این می توان به شرکت های ال جی، سامسونگ و مگزونت در این حوزه اشاره داشت .

نکته جالبی که در خصوص لپ تاپ ها به چشم می خورد آن است که به طور نرمال یک لپ تاپ از یك كامپیوتر شخصی مشابه كیفیت بهتری دارد. زیرا هر لپ تاپ به طور كامل در شركت سازنده، با لوازم اصلی ساخته شده و نرم افزار اورجینال نیز روی آن نصب می شود؛ اما در مورد كامپیوترهای شخصی به ویژه در کشور های توسعه نیافته به این صورت نمی باشد.

امیدواریم از مطالعه مقاله تاریخچه ساخت لپ تاپ لذت برده باشید . این مقاله توسط کانون آلفا تهیه شده است که این کانون با سابقه ی خوبی که در این زمینه دارد در اختیار شماست تا شما کاربر عزیز با اعتماد به این کانون در صورت بروز مشکلی در دستگاهتان را به ما بسپارید تا مهندسین ما با آگاهی و تخصصی که در این زمینه دارند به حل مشکل شما بپردازند .

بهتر است مقالات ما را مطالعه کنید

لیست خرابی لپ تاپ براساس برند

لیست خرابی لپ تاپ براساس برند

/
لیست خرابی لپ تاپ براساس برند دلایل خرابی لپ تاپ چیست ؟ با این …
تاریخچه ساخت لپ تاپ تا کنون

تاریخچه ساخت لپ تاپ تا کنون

/
تاریخچه ساخت لپ تاپ تا کنون لپ تاپ ها جزء سیستم هایی است که ب…
ارزان ترین لپ تاپ ۲۰۲۱
بهترین مدل لپ تاپ برای گیمر
جدیدترین لپ تاپ های سال 2021
تفاوت ویندوز اورجینال با کرک شده
چگونگی آپدیت ویندوز
چگونگی ارتقا کارت گرافیک لپ تاپ
مجازی سازی سرورها
تعمیرات لپ تاپ سامسونگ Samsung
تعمیرات لپ تاپ توشیبا Toshiba
تعمیرات لپ تاپ سونی sony
تعمیرات لپ تاپ لنوو Lenovo
تعمیر لپ تاپ فوجیتسو fujitsu
تعمیرات لپ تاپ دل
تعمیرات لپ تاپ ایسوس
تعمیرات لپ تاپ ایسر
تعمیرات لپ تاپ HP
تعمیرات لپ تاپ
تاریخچه ساخت لپ تاپ
تعمیرات تاچ پد لپ تاپ
تعمیر و تعویض اسپیکر لپ تاپ
تعمیر و تعویض USB لپ تاپ
تاچ پد لپ تاپ
تعمیر فیش روی لپ تاپ
تعمیر فلت لپ تاپ
تعمیر آداپتور لپ تاپ
پورت USB C لپ تاپ
تعمیر و تعویض تاچ پد لپ تاپ
تعمیر و تعویض برد لپ تاپ
تعمیر و تعویض باتری لپ تاپ
تعمیر و تعویض LCD لپ تاپ
تعمیر و تعویض LED لپ تاپ
تعویض ای سی پروگرامر لپ تاپ
تعویض فن لپ تاپ
تعمیر و تعویض هایولتاژ لپ تاپ
تعمیر و تعویض لولای لپ تاپ
تعمیر و تعویض کیبورد لپ تاپ
تفاوت لپ تاپ و اولترابوک چیست
تفاوت الترابوک ها و نت بوک ها و تبلت ها
تعویض لولای لپ تاپ
تعویض کارت شبکه لپ تاپ
تعویض چیپ لپ تاپ
خرابی برد لپ تاپ
خرابی LCD لپ تاپ
خازن ها
حسگر اثر انگشت لپ تاپ
چرا باید ویندوز را آپدیت کرد
دلایل شارژ نشدن باتری لپ تاپ
دلایل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ
داغ شدن لپ تاپ
خیس شدن لپ تاپ
خطرات اشعه لپ تاپ
ریختن مایعات بر روی لپ‌تاپ
ریبال کردن چیپ
روشن نشدن لپ تاپ
رفع مشکل کندی ویندوز
روش رفع مشکل بلو اسکرین BSOD
کلیدهای ورود به بایوس Bios
کارت گرافیک چیست
علت هنگ کردن لپ تاپ
علت روشن نشدن وایرلس در ویندوز
سرسخت ترین لپ تاپ های 2019
معرفی بهترین لپ تاپ های تجاری
معایب اتصال دائم شارژر به لپ تاپ
 مشکلات نرم افزاری لپ تاپ
مراحل نصب ویندوز seven 7
لپ تاپ هایی با بیشترین عمر باتری
ویژگی های ویندوز ۱۰ بر روی لپ تاپ ها
نمودار خرابی لپ تاپ ها
نصب درایور روی انواع ویندوز
تعویض ال سی دی لپ تاپ
بهم ریختن ساعت و تاریخ لپ تاپ
بهترین لپ تاپ های سال 2019
بهترین برند های لپ تاپ
آپدیت کردن ویندوز 7
معرفی انواع رم لپ تاپ
امنیت شبکه های کامپیوتری
اکتیو کردن ویندوز 10
افزایش طول عمر باتری‌های لپ‌ تاپ
اشتباهات رایج در خرید لپ تاپ
LED لپ تاپ

LED لپ تاپ

/
مادربرد Motherboard چیست
قطعات الکترونیکی
CPU چیست ؟؟؟

CPU چیست

/
بایوس Bios چیست ؟
ابزار و تجهیزات تعمیرات لپ تاپ
3 2 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها